Pažitka
Název:

Fusilli con la ricotta e pancetta (fusilli s ricottou a pancettou)


Fusilli con la ricotta e pancetta (fusilli s ricottou a pancettou)


Ingredience:
Ingredience:
čerstvá ricotta300 g
italská pancetta nakrájená na kostky200 - 250 g
krátké těstoviny fusilli250 g
nastrouhaný muškátový oříšek špetka
sůl dle chuti
pepř špetka
olivový olej1 lžíce
nastrouhaný tvrdý sýr Gran Moravia hrst
Postup přípravy:

Jelikož mám doma zásobu čerstvé ricotty, i včera k večeři vyhrála jako hlavní ingredience při vaření. Měla jsem chuť na těstoviny a ty se k ricottě skvěle hodí. Další volba byla pancetta a pak už surovina, která k takovému receptu nesmí chybět je samozřejmě italský sýr.

Ideální těstoviny jsou krátké. Například můžete zvolit pennemezze manicheconchiglienebo jako já, fusilli. Velmi oblíbené jsou v Itálii různé recepty ve spojení ricotty a račat. Existují však ještě i jednodušší verze. Já zvolila tu s pancettou. Výborné jsou však i úplně základní, pouze s ricottou.

Postup:

Dejte vařit vodu na těstoviny. Mezitím si v míse smíchejte ricottu, sůl a pepř dle chuti, muškátový oříšek a sýr. Na pánvi rozpalte na středním ohni olivový olej a dejte smažit pancettu. Jakmile zezlátne, oheň vypněte a dejte ji stranou.

Uvařte v osolené vroucí vodě těstoviny „al dente“. Sceďte je ale stranou si nechte pár lžic vody z těstovin, které následně přidáte k ricottě a množství regulujete dle potřeby, dokud vám nevznikne takový krém. Těstoviny smíchejte v pánvi s pancettou, přidejte ricottu a vše promíchejte. Ještě pořádně opepřete a zasypejte dalším sýrem.  

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno