Ingredience: | |
kešu ořechy pražené nesolené | 100 g |
strouhaný kokos | 3 hrsti |
strouhaný kokos | na obalení |
Ghítela | 2 lžíce |
kokosový olej | 1 lžíce |
pohankové vločky | 100 g |
med | 2 lžíce |
Já tu Ghítelu prostě miluju. Poslední dárek pro tatínka k Valentýnu. Pokud se tedy dárek dožije večera. No, tak asi nedožije. MŇAM.
Kešu ořechy si namočíme přes noc do vody. Rozmixuje, přidáme rovněž rozmixované pohankové vločky a spojíme s ostatními surovinami.
Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky a obalíme ve strouhaném kokosu. Samozřejmě můžeme zvolit na obalení například: pistácie, čokoládu, lískové oříšky atd.
Pokud pospícháme a nemáte čas na máčení kešu, lze to udělat i bez, ale musíme kešu ořechy pořádně rozemlít a použít více kokosového oleje nebo přidat mandlové či kokosové mléko.
Podrobné info: