Pažitka
Název:

Gnocchi pomodoro s mozzarellou a bylinkami

vegetariánský recept


Gnocchi pomodoro s mozzarellou a bylinkami


Ingredience:
Ingredience:
bramborové těsto500 g
pasírovaná rajčata1 plechovka
cibule1 ks
česnek1 stroužek
řapíkatý celer1 stonek
menší mrkev1 ks
bílé víno1 dcl
bazalka dle chuti
rozamrýn dle chuti
tymián dle chuti
sýr mozzarella v nálevu2 ks
sýr parmazán30 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Na italských receptech miluju kromě toho, že jsou rychlé, lehké do žaludku a téměř vždy zdravé, tak hlavně že se v nich používá víno a já jako kuchař můžu upíjet.

Proto si dobře rozmyslete, zda budete vařit z krabičáku, proto že přeci na té trošce se to nepozná. A nebo si dopřejete něco lepšího a láhev si u jídla s chutí dopijete.

Já jsem kuchař alkoholik a na dobré vínečko si potrpím. Navíc co by se dalo od Moraváka čekat, že?

Otevřete tedy láhev, nalijte si skleničku a začněte vařit !

Klasický Italský trojboj (cibuli, řapíkatý celer a mrkev) si nakrájejte na drobné kostičky a česnek na plátky.

Na olivovém oleji je orestujte dosklovata. Přidejte odrhnutý rozmarýn s tymiánem a vše podlijte vínem. Nechte odpařit a mezi tím si otevřete plechovku s rajčaty. Když máte hotovo, tak k zelenině dejte i rajčata a lžičku cukru. Nechte na mírném plamínku několik minut probublávat. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Gnocchi můžete vyrobit doma, nebo koupit těsto v sáčku. To ale výhradně doporučuji značku Amylon. Tam opravdu brambory jsou. No a poslední možnost je, že gnocchi prostě koupíte už hotové a jen je uvaříte.

Všechny tři varianty jsou v pořádku, a pokud je nebudete dělat celé sama doma, tak to rozhodně nebude znamenat, že jste špatná kuchařka.
Já je ráda dělám domácí, ale třeba tak jako dnes prostě nebyl čas vařit brambory, čekat až vychladnou a pak strouhat a patlat a patlat.

Omáčku smíchejte s gnocchi a přendejte do zapékací misky. Poklaďte plátky mozzarelly, bazalkou a hoblinkami parmazánu.

Zapékejte na 200°C dokud nebude sýr na povrchu chytat barvu.

Jídlo by mělo zůstat šťavnaté a sýr krásně tahavý. 

K jídlu určitě dopijte onu láhev vína a hlavně ...

dobrou chuť!  

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno