Pažitka
Název:

Gnocchi se smetanou, hráškem a šunkou


Gnocchi se smetanou, hráškem a šunkou


Ingredience:
Ingredience:
gnocchicca 200 g
prosciutto cotto (jakákoliv šunka, buď plátky nebo v celku nakrájená na kostky) dle potřeby
hrášek1 konzerva
smetana na vaření1 balení
nastrouhaný parmazán dle potřeby
olivový olej2 lžíce
Postup přípravy:

Velmi jednoduchý recept s mými oblíbenými gnocchi. Ty můžete buď koupit nebo udělat domácí gnocchi. Ty jsou sice pracnější, ale za to o dost lepší než kupované.

Tento první chod je ideální třeba na oběd, když pospícháte. Zabere vám totiž opravdu chvilku. Gnocchi jsou velmi syté, proto vám jich stačí docela málo. Ale samozřejmě záleží na každém, kolik jich zvládne.

Na oleji osmahneme šunku, přidáme hrášek a po pár minutách přidáme smetanu. Necháme na mírném ohni zhoustnout. Dochutíme solí a pepřem. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, jakmile vře tak ji osolíme. Přidáme gnocchi a vaříme asi 1 minutu, dokud nevyplavou na hladinu. Scedíme je a smícháme je s naší směsí, ještě trochu opepříme, přidáme nastrouhaný sýr a vše pořádně promícháme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno