Název:Gofio jablečná buchta pro děti od 2 let
dětská jídla
Ingredience:
Ingredience: |
hladká špaldová mouka | 1/2 hrnku |
mouka Gofio | 1/2 hrnku |
řepkový olej | 1 hrnek |
třtinový cukr | 3/4 hrnku |
vejce | 2 ks |
menší jablka | 4 ks |
kakao | 1 lžíce |
rum, nemusí být | 2 lžíce |
skořice | 1 lžička |
bezfosfátový kypřící prášek | 1/2 balíčku |
Postup přípravy:Před časem jsem byla obdarována balíkem této zajímavé pražené kukuřičné mouky - na pokusy. A tak jsem se nesměle začala pokoušet. Musím zcela nekriticky říct, že na to, že jde o jeden z prvních pokusů, je buchta absolutně výborná. Vláčná, s lehkým nádechem a vůní mouky, která má skutečně specifickou a velmi příjemnou praženou příchuť. Rozhodně ji vyzkoušejte.
Vejce, olej a cukr vyšlehejte do pěny. Poté přidejte oba druhy mouky, kakao, skořici, rum, kypřící prášek a v závěru také oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Promíchejte a vylijte na menší plech (můj má rozměry 28 x 22 cm), který v
troubě pečte cca 30 minut na 170°C.
Při podávání můžete stejně jako já doplnit zakysanou smetanou s troškou domácí višňové marmelády.
Dětská specifika:
- toto konkrétní dětské Gofio je doporučováno dětem již od 6 měsíců
- problémem receptu však je přítomnost kakaa, které je tabulkově doporučováno od 2 let - proto takto řadím i celý recept. Bez něj, nebo i s tolerancí ke kakau, je vhodný mnohem dříve, avšak jako u všech buchet a mlsání mám za to, že minimálně dítě do 1 roku, které ještě nemá ustálené stravovací zvyklosti, tato sladká přilepšení nepotřebuje.
Poznámka:
Gofio mouka - pražená kukuřičná mouka, použila jsem silně praženou dětskou variantu, která je k dostání ZDE
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno