Slaný karamel: | |
krupicový cukr | 200 g |
máslo | 200 g |
smetana | 140 ml |
sůl fleur de sel | špetka |
Granola: | |
ovesné vločky | 270 g |
kokosové lupínky | 100 g |
mandlové lupínky | 100 g |
kokosový olej | 80 g |
slaný karamel | 150 g |
Tento recept má hned tři plus.
A sice: je to využití slaného karamelu, který jste si oblíbili na Restaurant day. Dále je to třeba výborný jedlý dárek. A hlavně je to tuze dobré!
Krupicový cukr necháme rozpustit na pánvi na karamel.
Opatrně - za stálého míchání - přiléváme smetanu.
Vmícháme sůl a odstavíme z plotny.
Do horkého karamelu vmícháme máslo, přecedíme a necháme vychladnout.
Vločky, kokos a mandle promícháme v míse.
Karamel a kokosový olej rozpustíme v kastrolku.
Karamel nalijeme na vločky, důkladně promícháme.
Granolu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 120°C asi hodinu. Každých 15 minut granolu promícháme.
Necháme vychladnout.
Podrobné info: