Pažitka
Název:

Gratinované Cannelloni s brokolicovým krémem


Gratinované Cannelloni s brokolicovým krémem


Ingredience:
Ingredience:
brokolice, květák, růžičková kapusta nebo romanesca (košťál, listy, růžičky)200 g
zelená část z pórku1 ks
máslo60 g
mouka40 g
mléko400 ml
těstoviny Cannelloni360 g
strouhaný sýr100 g
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Tento recept je výborný, těstoviny u mě nikdy nezklamou, navíc zapečené s bešamelem a se sýrem!

Postup: Vybranou zeleninu (brokolici) jsem si omyla a nakrájela na malé kousky, které jsem chvilku povařila v osolené vodě. Ve stejné vodě jsem chvilinku povařila těstoviny, je to tak uvedeno v receptu. Bohužel ty moje neudržely tvar, tak nevím, kde se stala chyba. Dále jsem si omyla zelenou část pórku a nakrájela ho na malé tenké kousky, které jsem osmahla na másle (20g), osolila a opepřila. K pórku jsem cca po 3 minutách přidala brokolici a vše jsem nechala lehce osmahnout na pánvi. Začala jsem si připravovat bešamelovou omáčku. Na másle (40g) jsem nechala zezlátnout mouku a za stálého míchání přilévala mléko, směs jsem nechala na mírném ohni 10 minut bublat, osolila a opepřila jsem ji. Nyní jsem pórkovo-brokolicovou směs rozmixovala na jemnou pastu, kterou jsem zamíchala do bešamelu. Směs by se nyní měla naplnit do rozpůlených Cannelloni, ale jelikož ty moje byly placky, tak jsem je prostě směsí zalila. Vše jsem zasypala sýrem a dala na 15 minut zapéct do trouby (na 180 st). 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Krejčí

    zavřít okno