Ingredience: | |
květák | 1/2 hlávky |
špaldová mouka T300 | 5 - 6 lžic |
koření zelenina gril | 2 - 3 lžičky |
pekingské zelí | 1/2 hlávky |
střední mrkev | 2 ks |
žlutá paprika | 1 ks |
čekankové výhonky | hrstka |
hrubozrnná sůl | dle chuti |
čtyřbarevný pepř | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
sezamová semínka | 1 lžíce |
Léto je ideálním počasím na grilování, ale když počasí nepřeje, je možné grilovací koření využít i v klasické kuchyni. Dnes jsem si vybrala grilovací koření na zeleninu a využila jej jako přísadu do obalovací směsi na květák. Bylo to zase jiná podoba klasicky obalovaného květáku. Skvěle se hodí k lehkému zeleninovému salátku z pekingského zelí.
Nejprve si květák rozebereme na růžičky. Opláchneme a osušíme. Připravíme si obalovací směs, kdy si dáme do mísy nebo hlubokého talíře mouku, kterou jsme smíchali s grilovacím kořením. Jednotlivé růžičky květáku pak v této směsi obalujeme a poté opečeme na pánvi s rozpáleným olejem.
Mezitím si připravíme salátek. Pekingské zelí si nakrájíme na proužky a ostatní zeleninu na kostičky, tedy mrkev, papriku. Česnekové výhonky pak nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu smícháme v míse, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Nakonec posypeme sezamovým semínkem. Salátek podáváme k opečenému květáku.
Podrobné info: