Pažitka
Název:

Gril květák se salátem z pekingského zelí


Gril květák se salátem z pekingského zelí


Ingredience:
Ingredience:
květák1/2 hlávky
špaldová mouka T3005 - 6 lžic
koření zelenina gril2 - 3 lžičky
pekingské zelí1/2 hlávky
střední mrkev2 ks
žlutá paprika1 ks
čekankové výhonky hrstka
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
sezamová semínka1 lžíce
Postup přípravy:

Léto je ideálním počasím na grilování, ale když počasí nepřeje, je možné grilovací koření využít i v klasické kuchyni. Dnes jsem si vybrala grilovací koření na zeleninu a využila jej jako přísadu do obalovací směsi na květák. Bylo to zase jiná podoba klasicky obalovaného květáku. Skvěle se hodí k lehkému zeleninovému salátku z pekingského zelí.

Nejprve si květák rozebereme na růžičky. Opláchneme a osušíme. Připravíme si obalovací směs, kdy si dáme do mísy nebo hlubokého talíře mouku, kterou jsme smíchali s grilovacím kořením. Jednotlivé růžičky květáku pak v této směsi obalujeme a poté opečeme na pánvi s rozpáleným olejem.

Mezitím si připravíme salátek. Pekingské zelí si nakrájíme na proužky a ostatní zeleninu na kostičky, tedy mrkev, papriku. Česnekové výhonky pak nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu smícháme v míse, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Nakonec posypeme sezamovým semínkem. Salátek podáváme k opečenému květáku.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno