Ingredience: | |
čerstvá francouzská bageta | 1 ks |
vinný ocet – aceto balsamico | pár kapek |
extra panenský olivový olej | 3 lžíce |
bazalka čerstvá nebo sušená | špetka |
ledový salát | 3-4 listy |
rajče | 3 plátky |
salám Chorizo | 5 plátků |
olivy | 2 ks |
červená cibule | 2 plátky |
ozdobná párátka | 2 ks |
mozzarella | 4 plátky |
Bagetu rozkrojíme příčně....
Rozpůlíme bagetu podélně na 2 poloviny. Rozmícháme si v misce olivový olej s aceto balsamico, bazalkou a potřeme obě vnitřní půlky bagety. Rozkrojenou bagetu vložíme na kontaktní gril a dozlatova upečeme. Na spodní půlku bagety rozložíme listy salátu, na ni přidáme 5 plátků choriza, dále 4 plátky mozzarelly, rajče, cibuli, olivy a celé to přiklopíme vrchní půlkou bagety a přichytíme párátky. Bagetu rozkrojíme příčně na dvě poloviny, aby se nám ukázala krásná skladba ingrediencí.
Podrobné info: