Ingredience: | |
krkovice | 4 plátky |
olivový olej | dle potřeby |
koření - medvědí gril | dle chuti |
Salát: | |
cherry rajčátka | 350 g |
listový špenát | 125 g |
bílé fazole | 1 plechovka |
máta | hrst |
hrubozrnná sůl | dle chuti |
čtyřbarevný pepř | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
Dalším chodem při našem grilovacím menu byla grilovaná krkovička. Byla to spíše dospělácká varianta, protože koření, které jsem použila, bylo trochu pikantní, ale větším strávníkům, to vůbec nevadilo ba naopak. Jako přílohu jsem zvolila trochu netradiční kombinaci salátu, a to baby špenát s rajčátky a bílými fazolemi. V kombinaci masa a salátu to byla však dobrá volba a máme další grilovací jídlo do zásoby.
Maso si očistíme a pěstí naklepeme. Poté jej naložíme do mísy, kde jsme si rozmíchali olej a směs koření na grilování (s ohledem na obsah soli v koření už není třeba maso solit). Pořádně maso obalíme v grilovací směsi. Necháme naložené cca 2 - 3 hodiny.
Salát si připravíme tak, že listy špenátu omyjeme, necháme okapat a pak zbavíme stonků. Dáme do velké mísy, do které nakrájíme rajčátka, přidáme bílé fazole (které jsme nechali okapat), nasekané lístky máty, zakápněme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme.
Naložené maso pak grilujeme na grilu nebo na grilovací pánvi. Podáváme se špenátovým salátem s rajčátkem a bílými fazolemi.
Podrobné info: