Pažitka
Název:

Grilovaná krkovička se salátem ze špenátu, rajčat a bílých fazolí


Grilovaná krkovička se salátem ze špenátu, rajčat a bílých fazolí


Ingredience:
Ingredience:
krkovice4 plátky
olivový olej dle potřeby
koření - medvědí gril dle chuti
Salát:
cherry rajčátka350 g
listový špenát125 g
bílé fazole1 plechovka
máta hrst
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Dalším chodem při našem grilovacím menu byla grilovaná krkovička. Byla to spíše dospělácká varianta, protože koření, které jsem použila, bylo trochu pikantní, ale větším strávníkům, to vůbec nevadilo ba naopak. Jako přílohu jsem zvolila trochu netradiční kombinaci salátu, a to baby špenát s rajčátky a bílými fazolemi. V kombinaci masa a salátu to byla však dobrá volba a máme další grilovací jídlo do zásoby.

Maso si očistíme a pěstí naklepeme. Poté jej naložíme do mísy, kde jsme si rozmíchali olej a směs koření na grilování (s ohledem na obsah soli v koření už není třeba maso solit). Pořádně maso obalíme v grilovací směsi. Necháme naložené cca 2 - 3 hodiny.

Salát si připravíme tak, že listy špenátu omyjeme, necháme okapat a pak zbavíme stonků. Dáme do velké mísy, do které nakrájíme rajčátka, přidáme bílé fazole (které jsme nechali okapat), nasekané lístky máty, zakápněme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme.

Naložené maso pak grilujeme na grilu nebo na grilovací pánvi. Podáváme se špenátovým salátem s rajčátkem a bílými fazolemi.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno