Ingredience: | |
kuřecí prsa | 2 ks |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
chilli | dle chuti |
Omáčka: | |
domácí drůbeží vývar | cca 300 ml |
máslo | 50 g |
petrželka | hrst |
lístky bazalk | pár |
citron | 1/2 ks |
smetana | 4 lžíce |
Grilované kuřecí maso je klasika. Pokud máte rádi kyselejší chuť, určitě zkuste připravit k masu citronovou omáčku.
Maso rozkrojíme , naklepeme, potřeme olejem a posypeme kořením a opečeme na grilu nebo grilovací pánvi.
Omáčka:
Vývar dáme do kastrůlku , přidáme máslo a vaříme, přidáme nasekanou petrželku , citronovou šťávu, smetanu , podle potřeby sůl a pepř. Šťávu zredukujeme, přidáme na proužky nakrájenou bazalku.