Pažitka
Název:

Grilovaná makrela se sušenými rajčaty


Grilovaná makrela se sušenými rajčaty


Ingredience:
olivový olej3 lžíce
čerstvě vymačkaná citrónová šťáva2 lžíce
chilli špetka
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
makrela (4 filety na dvě porce)2 ks
rukola50 g
petrželová nať20 g
sušená rajčata nakrájená na proužky4 ks
ocet Balsamico2 lžíce
Ingredience:
Postup přípravy:

Pokud máte rádi ryby, určitě vyzkoušejte tento recept a ogrilujte si makrelu.

Jdeme na to... :-)

Připravíme si marinádu: Do olivového oleje přidáme chilli, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Z makrel uděláme dva filety, které na 10 minut vložíme do marinády. Mezitím si na talíře naaranžujeme rukolu a petržel (můžeme přidat pár cherry rajčátek na čtvrtky). Makrely opékáme na rozpálené pánvi nejprve kůží dolů. Cca půl minuty - minutu. Podle velikosti ryb. Potom otočte a stejnou dobu opékejte i z druhé strany. Filety přendejte na talíř, přidejte sušená rajčata. Na pánev vlijte zbylou marinádu, přidejte balsamicový ocet a nechte 30 vteřin povařit. Horkým dresinkem pokapejte rybu s rukolou.

PŘEJI DOBROU CHUŤ! 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Josef Vratislav Drábek

    zavřít okno