olivový olej | 3 lžíce |
čerstvě vymačkaná citrónová šťáva | 2 lžíce |
chilli | špetka |
sůl | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
makrela (4 filety na dvě porce) | 2 ks |
rukola | 50 g |
petrželová nať | 20 g |
sušená rajčata nakrájená na proužky | 4 ks |
ocet Balsamico | 2 lžíce |
Ingredience: |
Pokud máte rádi ryby, určitě vyzkoušejte tento recept a ogrilujte si makrelu.
Jdeme na to... :-)
Připravíme si marinádu: Do olivového oleje přidáme chilli, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Z makrel uděláme dva filety, které na 10 minut vložíme do marinády. Mezitím si na talíře naaranžujeme rukolu a petržel (můžeme přidat pár cherry rajčátek na čtvrtky). Makrely opékáme na rozpálené pánvi nejprve kůží dolů. Cca půl minuty - minutu. Podle velikosti ryb. Potom otočte a stejnou dobu opékejte i z druhé strany. Filety přendejte na talíř, přidejte sušená rajčata. Na pánev vlijte zbylou marinádu, přidejte balsamicový ocet a nechte 30 vteřin povařit. Horkým dresinkem pokapejte rybu s rukolou.
PŘEJI DOBROU CHUŤ!
Podrobné info: