Pažitka
Název:

Grilovaná skládanka s červenou čočkou

vegetariánský recept


Grilovaná skládanka s červenou čočkou


Ingredience:
Ingredience:
vařená červená čočka200 g
červená paprika1/2 ks
řapíkatý celer2 stonky
pórek nakrájený na proužky2 lžíce
lilek1/2 ks
česnek2 stroužky
balzamikový ocet2 lžíce
třtinový cukr1 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej trochu
Postup přípravy:

A jak to celé vzniklo? Zbyla nějaká zeleninka z víkendové grilovačky a takhle to dopadlo.

Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, z obou stran osolíme a necháme asi hodinu vypotit. Pak je opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Na olivovém oleji opékáme dočervena spolu s paprikou nakrájenou na menší kousky. Zeleninu přendáme na talířek a potřeme mašlovačkou olivovým olejem, do kterého jsme přidali jeden rozmačkaný stroužek česneku.

Na stejné pánvi pak opečeme na trošce oleje pórek, přidáme k němu uvařenou červenou čočku, stroužek česneku (nebo podle chuti i víc), osolíme a opepříme.

Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a na jiné pánvi, na lžičce olivového oleje, krátce restujeme. Pak přidáme balzamiko, cukr a restujeme, dokud se tekutina neodpaří a celer není pokrytý lesklou „glazurou“.

Misku si vypláchneme studenou vodou a na její dno položíme kousek papriky, pak plátky lilku, vrstvu čočkovo-pórkové směsi, opět papriku, lilek a končíme čočkou. Vyklopíme na talířek, lehce zakápneme olivovým olejem, okolo rozložíme řapíkatý celer a ihned podáváme.

Doporučuji: zkuste si „svůj kopeček“ posypat balkánským sýrem. Místo čočky můžeme použít kuskus, rýži atd.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno