Ingredience: | |
červená řepa | 1 ks |
červená paprika | 1 ks |
žlutá paprika | 1 ks |
lilek | 1/2 ks |
cuketa | 1 ks |
kukuřice nakrájená na kolečka | 1 ks |
mrkev | 1 ks |
petržel nebo 1/2 celeru | 1 ks |
malé čerstvé žampiony | 8 ks |
olej | 3 lžíce |
mořská sůl | špetka |
Grilované zeleniny různých variací se nikdy nepřejíte, ba naopak. Pokud jídlo dochutíte domácím kořením, míchaným dle vašich chutí, není nic lepšího.
Koření – umíchejte si sami dle chuti a bez glutamátů, např:
pepř, červená paprika, sušená cibule, sušený česnek, oregano, mletý kmín, majoránka.
Můžete si do něj ale namíchat opravdu cokoliv co máte po ruce a samozřejmě používat i na jiná jídla.
Zeleninu nakrájíme na větší kousky, žampiony přepůlíme, dáme do pekáčku, osolíme, posypeme kořením, lehce promícháme abys se dostalo všude a pečeme.
Nejprve pečte na 200 stupňů cca 20 minut zakryté, dalších 20 minut pečte na 180 stupňů v odkrytém pekáči. Cuketu přidávám později - tak po 20 minutách, aby nebyla blátivá. Zelenina pustí šťávu. Můžete samozřejmě péct i celou dobu na 180 a nijak zeleninu nekontrolovat, protože pustí šťávu. Na pečení zeleniny počítejte cca 3/4 hodiny, ale může se péct i hodinu, podle toho, tak velké kusy jste nakrájeli.
Podrobné info: