Název:Grilované mojito
Ingredience:
Ingredience: |
máta | 6-8 lístků |
třtinový cukr | 1 lžička |
třtinový cukr na obalení | 1 lžíce |
limetka | 2/6 ks |
bílý karibský rum | 4 cl |
led | 1 hrst |
perlivá voda | 1 láhev |
Postup přípravy:A pokud jste nyní připraveni na extra vychytávku, zde je ještě můj letošní recept na grilované mojito. Odladila a připravila jsem ho poprvé pro foodblogerský piknik, který pořádala Jana z webu popecenicko.cz. Oficiálně ho nyní zařazuju mezi rodinné poklady a nezbytnost každého léta. Vy můžete taky.
- Segmenty limetky obalte ze všech stran v třtinovém cukru a zprudka a taky ze všech stran ogrilujte na roštu rozpáleného grilu. (Doporučení: cukr zkaramelizuje a část se ho připálí na rošt, raději tedy celou akci uskutečněte na roštu, který lze následně umýt nebo dát do myčky)
- Grilovanou limetku nechte vychladnout.
- Do vysoké sklenky vhoďte 6-8 lístků máty, dva segmenty grilované limetky a zasypte vrchovatou lžičkou cukru. Několika šťouchy mačkátkem to společně ve sklence potrďte. Mačkátko vyjměte a položte stranou.
- Odměřte rum a vlijte do sklenky na rozmačkané ingredience. Dlouhou lžičkou všechno míchejte asi půl minuty, až se cukr rozpustí.
- Zasypte ledem nebo tříští a dolijte perlivou vodou. Ozdobte především brčkem, případně kouskem máty nebo dalším, tentokrát nerozdrceným a negrilovaným segmentem limetky.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min
Autor:
zavřít okno