Pažitka
Název:

Grilované mojito


Grilované mojito


Ingredience:
Ingredience:
máta6-8 lístků
třtinový cukr1 lžička
třtinový cukr na obalení1 lžíce
limetka2/6 ks
bílý karibský rum4 cl
led1 hrst
perlivá voda1 láhev
Postup přípravy:

A pokud jste nyní připraveni na extra vychytávku, zde je ještě můj letošní recept na grilované mojito. Odladila a připravila jsem ho poprvé pro foodblogerský piknik, který pořádala Jana z webu popecenicko.cz. Oficiálně ho nyní zařazuju mezi rodinné poklady a nezbytnost každého léta. Vy můžete taky.

 

  1. Segmenty limetky obalte ze všech stran v třtinovém cukru a zprudka a taky ze všech stran ogrilujte na roštu rozpáleného grilu. (Doporučení: cukr zkaramelizuje a část se ho připálí na rošt, raději tedy celou akci uskutečněte na roštu, který lze následně umýt nebo dát do myčky)
  2. Grilovanou limetku nechte vychladnout.
  3. Do vysoké sklenky vhoďte 6-8 lístků máty, dva segmenty grilované limetky a zasypte vrchovatou lžičkou cukru. Několika šťouchy mačkátkem to společně ve sklence potrďte. Mačkátko vyjměte a položte stranou.
  4. Odměřte rum a vlijte do sklenky na rozmačkané ingredience. Dlouhou lžičkou všechno míchejte asi půl minuty, až se cukr rozpustí.
  5. Zasypte ledem nebo tříští a dolijte perlivou vodou. Ozdobte především brčkem, případně kouskem máty nebo dalším, tentokrát nerozdrceným a negrilovaným segmentem limetky.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jana Florentýna Zatloukalová

    zavřít okno