Pažitka
Název:

Grilované špízy s klobáskami a zeleninou


Grilované špízy s klobáskami a zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
Norimberské klobásy300 g
Slovenské klobásy200 g
cibule2-3 ks
velká žlutá paprika1 ks
Směs na potírání:
olej1 lžíce
pálivá uzená paprika1 lžička
sůl1 špetka
pepř1 špetka
čerstvé bylinky1 hrstka
Postup přípravy:

Grilování je v plném proudu, však kdo by neměl tu možnost, může si klidně rozpálit gril doma v troubě. U špízů se fantazii meze nekladou, dejte na co máte chuť. Nezapomeňte však na ochucenou směs na potírání, ta dělá doslova divy.

Klobásky si nakrájejte na střední kolečka, cibuli též a očištěte si omytou papriku. Vše budeme napichovat na kovové jehly. Pokud nemáte kovové použíjte špejle dřevěné. Napichujeme střídavě, aby špízy též lahodily oku.
Jakmile máme připraveno, namícháme si jednoduchou směs dle ingrediencí na potírání, která díky ostřejší uzené paprice bude lehce pálit. V té chvíli můžete dát chladit i nějaké to pivko.
Servírujeme s pečivem nebo můžete použít i rychlý letní salát, který jsem vám představovala v předchozím receptu.

Dobrou chuť a příjemné grilování!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno