Ingredience: | |
Norimberské klobásy | 300 g |
Slovenské klobásy | 200 g |
cibule | 2-3 ks |
velká žlutá paprika | 1 ks |
Směs na potírání: | |
olej | 1 lžíce |
pálivá uzená paprika | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
čerstvé bylinky | 1 hrstka |
Grilování je v plném proudu, však kdo by neměl tu možnost, může si klidně rozpálit gril doma v troubě. U špízů se fantazii meze nekladou, dejte na co máte chuť. Nezapomeňte však na ochucenou směs na potírání, ta dělá doslova divy.
Klobásky si nakrájejte na střední kolečka, cibuli též a očištěte si omytou papriku. Vše budeme napichovat na kovové jehly. Pokud nemáte kovové použíjte špejle dřevěné. Napichujeme střídavě, aby špízy též lahodily oku.
Jakmile máme připraveno, namícháme si jednoduchou směs dle ingrediencí na potírání, která díky ostřejší uzené paprice bude lehce pálit. V té chvíli můžete dát chladit i nějaké to pivko.
Servírujeme s pečivem nebo můžete použít i rychlý letní salát, který jsem vám představovala v předchozím receptu.
Dobrou chuť a příjemné grilování!