Pažitka
Název:

Grilovaný česnekový květák se sýrovou omáčkou


Grilovaný česnekový květák se sýrovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
květák1 ks
olivový olej60 ml
drcený kmín dle chuti
utřený česnek4 stroužky
sůl dle chuti
hladká mouka3 lžíce
máslo100 g
smetana na vaření200 ml
strouhaný čedar100 g
muškátový oříšek špetka
sůl dle chuti
vývar z vaření květáku1 hrnek
bazalka dle chuti
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Mám pro vás tip na skvělou kombinaci chutí v podobě grilovaného květáku s česnekem a sýrovou omáčkou.

Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky a uvaříme v osolené vodě s kmínem na skus. Poté vodu slijeme a dáme stranou.

Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem, sekanou bazalkou a petrželkou. V této směsi necháme uvařený květák alespoň hodinu marinovat. Po této době naložený květák grilujeme v rozehřáté troubě dozlatova.

V nádobě necháme rozpustit máslo, vmícháme mouku, osmahneme a stále mícháme. Zalijeme hrnkem květákového vývaru a smetanou na vaření. Vše cca 10 minut povaříme. Přidáme nastrouhaný čedar a znovu povaříme. Až má omáčka hladkou konzistenci, ochutíme muškátovým oříškem a solí.

Růžičky květáku rozdělíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou.

Podávat můžeme s vařeným bramborem nebo jen s pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno