Ingredience: | |
filet z uzeného lososa | 1 ks |
sojová omáčka | 1 lžíce |
rozpuštěné máslo | 2 lžíce |
hrubozrnná hořčice | 1 lžíce |
rozmarýn | 2 snítky |
citron (šťáva) | 1 ks |
sůl | špetka |
čerstvý mletý pepř | špetka |
olivový olej | 1 lžíce |
Nejdůležitější na tomto receptu je, rybu pěkně nechat marinovat, aby se chutě do ryby doslova vsákly. Dočetla jsem se, když grilujete na přímém žáru, tak pro silnější vůni můžete ještě přihodit 1 - 2 hrsti namočených cedrových lupínků. Též se výborně na cedrovém prkénku griluje. Rozhodně hodlám v budoucnu vyzkoušet.
Filet z lososa očistíme, zbavíme kostí a stejnoměrně nakrojíme na 6 -8 stejných dílů tak, abychom neprokrojili kůži.
V míse smícháme všechny suroviny na potírání uzeného lososa. / sojovou omáčku, hořčici, nasekaný rozmarýn, šťávu z citronu a rozpuštěné máslo /
Připravený uzený filet malinko osolíme, posypeme čerstvě umletým pepřem a potřeme touto směsí. Odložíme do chladu na 2 hodiny.
Takto připravené filety dáme na gril z obou stran grilovat.
Servírujeme s opečeným bramborem nebo s čerstvým pečivem, doplněné citronem.