Ingredience: | |
hermelín | 2 ks |
oblíbené koření | dle chuti |
vejce uvařená natvrdo | 2 ks |
ředkvičky | 150 g |
ledový salát | 150 g |
červená cibule | 1/2 ks |
nasekaná pažitka | 1 lžíce |
kurkuma | 1 lžička |
bílý jogurt | 1 malý kelímek |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Možná vám také po Velikonocích přijde vhod i nějaký lehčí recept, ve kterém zároveň zužitkujete přebytečnou vajíčkovou nadílku.
Hermelíny potřeme lehce z obou stran olejem (já použila olej z vlašských ořechů a chuť byla skvělá) a posypeme oblíbeným kořením. Zabalíme do alobalu a hodíme na gril nebo do trouby. Mezitím si připravíme salát, který budeme mít jako přílohu. Ředkvičky nastrouháme nahrubo, posolíme a necháme chvíli vypotit. Nakrájíme cibuli, ledový salát a pažitku. Oloupaná vajíčka také nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na kostičky. Z ředkviček slijeme přebytečnou tekutinu a přidáme ostatní zeleninu a koření. Na závěr vmícháme bílý jogurt nebo, chcete-li zakysanou smetanu a ihned podáváme spolu s rozpečeným hermelínem.
Podrobné info: