Pažitka
Název:

Grilovaný lilek s kozím sýrem a česnekem


Grilovaný lilek s kozím sýrem a česnekem


Ingredience:
Ingredience:
větší lilek1 ks
kozí sýr100 g
odtučněný tvaroh1 lžíce
česnek1 stroužek
čerstvá bazalka dle potřeby
olivový olej1 lžička
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Spojení čerstvě ogrilovaného lilku a kozího sýru, to je kombinace, které prostě nikdo neodolá. A pokud nemáte rádi lilek, je možné ho nahradit třeba i cuketou a místo kozího sýru použít ricottu nebo jakýkoliv jiný sýr.

Na pánvi necháme rozehřát lžičku olivového oleje. Mezitím si lilek podélně nakrájíme na tenké plátky. Plátky lilku klademe vedle sebe na pánev a necháme je grilovat z každé strany cca 2-3 minuty (záleží, jak hrubé plátky jste si nakrájeli). V misce smícháme kozí sýr, lžíci tvarohu, prolisovaný česnek a sůl. Připravenou náplní namažeme každý plátek zvlášť a zabalíme. Na talíři ozdobíme čerstvou bazalkou a můžeme podávat. Nejlépe chutná s opečenou tmavou bagetkou nebo celozrnným chlebem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno