Ingredience: | |
červená řepa | 300 g |
fazole Adzuki | 200 g |
česnek | 10 g |
cibule | 100 g |
olivový olej | 1 pol. lžíce |
sladká paprika | 2 káv. lžíce |
kmín celý | 1 káv. lžíce |
pepř | špetka |
sůl | špetka |
Nedávno jsme byli na rodinné oslavě a co myslíte, které jídlo se podávalo jako hlavní chod? Guláš! Po jeho konzumaci se většina lidí nemohla zvednou a bylo vidět, že jejich organizmus má co dělat se zpracování jídla, které měli v žaludku. Co tak vyzkoušet zdravější verzi? |
Nejdříve uvaříme fazole, které jsme den předem namočili. Vaříme je zhruba 50 minut. Poté k nim přidáme na kostky nakrájenou červenou řepu, červenou papriku, kmín. Mezitím osmažíme cibuli, kterou přihodíme ke guláši. Až budou fazole s řepou měkké, dokořeníme je pepřem, solí a přidáme k nim prolisovaný česnek.
Guláš z červené řepy podáváme s chlebem.