Ingredience: | |
hovězí kližka | 1000 g |
středně velké cibule | 800 - 1000 g |
rajčatový protlak | 1 ks |
uzená paprika | dle chuti |
olej (sádlo) | dle potřeby |
italské papričky "peperoncino" | dle chuti |
rajčata | 4 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
strouhaný chléb | na zahuštění |
vývar nebo voda | dle potřeby |
Guláš je u nás poměrně hodně oblíbený. Základ si sice připravím sama, ale manžel si vše nakonec dochutí podle sebe.
Maso pokrájíme na kostky, všechny cibule pokrájíme na kostičky. Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji (sádle). Přidáme kostky hovězího masa a restujeme, až nám maso pěkně pustí šťávu. Přidáme rajský protlak, sypkou uzenou papriku, pokrájená rajčata a ostré papričky. Stále mícháme. Zalijeme vývarem nebo vodou a pozvolna dusíme doměkka. Nakonec sos zahustíme strouhaným chlebem. Podle chuti osolíme a opepříme a ještě krátce necháme probublat. Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.
Podrobné info: