Pažitka
Název:

Guláš z krůtího stehna se zelenými paprikami a rajčaty


Guláš z krůtího stehna se zelenými paprikami a rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
vykostěné krůtí stehno800 g
vetší červená cibule4 ks
rajčata2 - 3 ks
malý rajský protlak (rajská šťáva)1 ks
zelená paprika2 - 3 ks
chilli paprička1 ks
vývar dle potřeby
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
majoránka špetka
rozmarýn snítka
uzená (maďarská) paprika dle chuti
Postup přípravy:

Dostali jsme chuť na guláš, tak jsem se rozhodla ho uvařit. Tentokrát jsem zvolila krůtí maso a přidala ještě papriky a rajčata. Guláš se opravdu povedl a my si moc pochutnali.

Maso z vykostěného krůtího stehna nakrájíme na větší kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát olej, přidáme nadrobno pokrájené červené cibule a orestujeme. Přilijeme rajský protlak, přisypeme maďarskou uzenou papriku, vložíme na proužky pokrájená rajčata a zelené papriky (zbavené jádřinců) a zamícháme. Do základu vložíme pokrájené kostky masa a orestujeme je se zeleninou. Podlijeme vývarem.

Dusíme do měkka. Přidáme špetku majoránky, snítku rozmarýnu, nadrcenou chilli papričku, podlijeme a dál dusíme do vysmahnutí guláše. Přidáme podle potřeby sůl a ještě chvíli promícháme. Guláš nezahušťujeme. Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami. 

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno