Pažitka
Název:

Gulášová polévka

bezlepkový recept


Gulášová polévka


Ingredience:
Ingredience:
mrkev300 g
brambory500 g
cibule3 ks
česnek3 stroužky
zeleninový vývar (voda)1200 ml
voda + 2 lžíce hrašky300 ml
uzená paprika2 lžičky
sladká paprika1 lžička
mletý kmín2 lžičky
majoránka2 lžičky
nové koření6 kuliček
pepř6 kuliček
bobkový list3 ks
miso pasta4 lžičky
Postup přípravy:

Rychlá a hustá gulášová polévka na kterou nám postačí jen dobré brambory, mrkvička a Hraška. Zbytek už je jen o koření.

Pokud v kuchyni nemáte miso pastu, lze polévku dochutit zeleninovým bujónem a trochou sojové omáčky. A chceme-li můžeme na cibulce před vložením koření osmažit na kostičky nakrájený tempeh. Další variantou je s brambory a mrkvi přidat i kyselé zelí, nebo po dovaření vmíchat do hotové polévky kvašenou zeleninu. Všechny variace polévky jsou skvělé.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Iveta Ondruchová

    zavřít okno