Ingredience: | |
přepuštěné máslo Ghí | dle potřeby |
zadní hovězí maso - ořech | 400 g |
velké cibule | 2 ks |
česnek | 2 stroužky |
majoránka | dle chuti |
červená maďarská paprika lahůdková Grešík | 1 lžíce |
mořská sůl | dle chuti |
voda | 1 l |
brambory | 3 ks |
Gulášovou polévku nedělám příliš často, ale náš malý strávníček je masový a kombinaci masa a cibulky má velmi rád. Manželovo babička nám každý rok pěstuje domácí majoránku, kterou používám v hojném množství a v gulášové polévce prostě nesmí chybět.
Na Ghí orestujeme cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené maso, necháme zatáhnout, osolíme, přidáme papriku, promícháme, zalijeme vodou, přidáme majoránku, jeden prolisovaný stroužek česneku, necháme vařit 20-30 minut v tlakovém hrnci. Než se maso uvaří, dáme si uvařit na kostičky nakrájené brambory. Když je maso měkké, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, krátce povaříme a přidáme vařené brambory.
Dospělý si dokoření dle vlastní chuti chilli.
Podrobné info: