Ingredience: | |
brambory | 750 g |
hladká mouka | 250 g |
sůl | dle chuti |
cibule | 1 ks |
uzené maso nebo špek | dle potřeby |
kysané zelí | 1 sáček |
brynza | 1 kelímek |
Další varianta podávání je s kysaným zelím bez bryndzy, ale jak jsem už říkala, u nás prostě musí být oboje.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce a promícháme s moukou. Množství je orientační, záleží na druhu brambor. Těsto tlačíme do vroucí vody přes síto na halušky (nebo odkrajujeme lžičkou) a vaříme, dokud halušky nevyplavou. Mezitím osmažíme uzeninu s cibulkou dozlatova, kterou poté vmícháme do scezených halušek a přimícháme bryndzu. Zpravidla se v horkých haluškách rozpustí, ale je možné ji předem trošku nahřát či naředit zakysanou smetanou
Podrobné info: