Ingredience: | |
červené zelí ( půlka hlávky) | 550 g |
lihový ocet | 3 pol. lžíce |
cukr krupice | 1,25 pol. lžíce |
větší cibule | 1,5 ks |
kyselých okurek | 200 g |
plnotučná hořčice | 3/4 pol. lžíce |
majolka | 270 g |
mletý pepř | 1 větší špetka |
sůl | 1/2 čaj. lžičky |
Máte rádi červené zelí? Je super že? A co teprve hanácký salát, kde je zelíčko v hlavní roli. Minulý rok jsem na salát recept přidávala na blog, teď jsem si s ním ještě trošku pohrála a je tu vylepšená verze. Z uvedeného množství surovin je asi 1,25 kg salátu. Já to ale klidně spráskám sama!
Zelí podélně rozkrájíte na třetiny (v případě ze použijete 1/2 hlávky) a ty potom nakrájíte na slabé nudličky.
Nakrájené zelí přesunete do vroucí vody a necháte ho v ní lehce povadnout (cca 5-8 minut).
Potom zelí scedíte a propláchnete studenou vodou.
Přidáte 2 PL octa a 1 PL cukru, důkladně promícháte a zelí přendáte do větší mísy.
K zelí přidáte okurky nakrájené na slabé nudličky, drobounce nakrájenou cibuli, hořčici, majolku, pepř, sůl a zbytek cukru s octem.
Vše důkladně promícháte a necháte alespoň hodinu v ledničce uležet.
Dobrou chuť!