Ingredience: | |
masitá paprika o průměru cca 8 cm | 1 ks |
anglická slanina | 5 plátků |
cibule | 1 silnější kroužek |
silný kroužek papriky | 2 cm |
plátky rajčete | dle chuti |
vejce | 1 ks |
nať lahůdkové cibule | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
vývar | 6 lžic |
Hemenex nemusí být jen šunka s vejci. Přidejte pár kousků zeleniny a určitě vám to bude také chutnat.
Na suché pánvi orestujeme po obou stranách plátky slaniny a cibulový kroužek. Poté vše vyndáme na talířek a do pánve s tukem, který slanina pustila, položíme paprikový kroužek.
Do papriky dáme orestovanou slaninu, plátky rajčat a cibulový kroužek. Opatrně vyklepneme vejce, posypeme nakrájenou natí lahůdkové cibule a okořeníme solí a pepřem.
Podlijeme vývarem z toho důvodu, aby se nám naplněný paprikový kroužek zbytečně nepřipaloval. Pánev zakryjeme poklicí a na slabém plameni necháme cca 3-4 minuty, než se vaječný žloutek zatáhne.
Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.
Pokud zrovna nemáme žádný vývar po ruce, podlijeme vodou a dochutíme námi oblíbeným dochucovadlem.
Podrobné info: