Ingredience: | |
hermelín | 1 ks |
změklé máslo | 2 lžičky |
česnek | 1 stroužek |
pokrájená jarní cibulka | 1 lžíce |
pokrájená kapie | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Nějak se nám doma nahromadily hermelíny. Smažený hermelín jsem dělat nechtěla, na pomazánku nebyla chuť, tak jsem vykouzlila raději něco k vínku, nebo vlastně i k véče s čerstvou bagetkou. Mám pro vás proto hnedle 3 receptíky. Ten první je hlavně pro manžela, je to hermelín plněný jarní cibulkou a kapií.
Hermelín vybalíme, podélně rozkrojíme a opatrně vydlabeme lžící měkkou část, až hezky k okrajům. Vydlabanou část sýru vložíme do misky, přidáme máslo, česnek (pokud nemáme čerstvý, lze nahradit i sušeným), špetku soli a pepře. Směs vidličkou, nebo lžící promícháme a přidáme pokrájenou jarní cibulku a kapii. Pak již jen naplníme směs zpět do vydlabaných koleček hermelínu, spojíme obě části k sobě a necháme v chladu uležet do druhého dne.
Podrobné info: