Pažitka
Název:

Hermelín s jarní cibulkou


Hermelín s jarní cibulkou


Ingredience:
Ingredience:
hermelín1 ks
změklé máslo2 lžičky
česnek1 stroužek
pokrájená jarní cibulka1 lžíce
pokrájená kapie1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Nějak se nám doma nahromadily hermelíny. Smažený hermelín jsem dělat nechtěla, na pomazánku nebyla chuť, tak jsem vykouzlila raději něco k vínku, nebo vlastně i k véče s čerstvou bagetkou. Mám pro vás proto hnedle 3 receptíky. Ten první je hlavně pro manžela, je to hermelín plněný jarní cibulkou a kapií.

Hermelín vybalíme, podélně rozkrojíme a opatrně vydlabeme lžící měkkou část, až hezky k okrajům. Vydlabanou část sýru vložíme do misky, přidáme máslo, česnek (pokud nemáme čerstvý, lze nahradit i sušeným), špetku soli a pepře. Směs vidličkou, nebo lžící promícháme a přidáme pokrájenou jarní cibulku a kapii. Pak již jen naplníme směs zpět do vydlabaných koleček hermelínu, spojíme obě části k sobě a necháme v chladu uležet do druhého dne.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno