Ingredience: | |
brambory | 8 ks |
cibule | 2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
balsamikový ocet | 1,5 lžičky |
hermelín | 1 ks |
anglická slanina | 160 g |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
pažitka | dle chuti |
uzená paprika | dle chuti |
dijonská hořčice | dle chuti |
Jednoduché, rychlé, syté a hlavně opravdu moc dobré jídlo z brambor. Můžete jej připravit jak ze syrových, tak z již uvařených brambor.
Brambory vydrbeme kartáčkem a pokrájíme na plátky. V misce vyšleháme uzenou papriku, sůl, pepř, lžičku dijonské hořčice, olivový olej a trochu balsamika.
Brambory rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Potřeme mašlovačkou olejovou směsí.
Brambory předpečeme v rozehřáté troubě na program "gril" dorůžova. Na předpečené brambory poklademe plátky cibule, plátky hermelínu a slaniny. Zalijeme ochucenou smetanou s uzenou paprikou, pažitkou, solí a pepřem a pečeme na 180 stupňů cca 12 - 15 minut dozlatova.
Podrobné info: