Název:Hodolanská omáčka s klobáskou a bramborami
Ingredience:
Ingredience: |
brambory | 500 g |
vělká mrkev | 1 ks |
velká klobása | 1 ks |
sůl | 1 špetka |
smetana | 1 kelímek |
bobkový list | 2-3 listky |
nové koření | 2-3 kuličky |
ocet | 1-2 lžíce |
cukr | 1 lžíce |
hladká mouka | 2-3 lžíce |
vejce natvrdo | 4 ks |
chléb k omáčce | 1/2 ks |
Postup přípravy:Jednoduchá Hodolanská omáčka z Olomóce. Opravdu existuje městečko Hodolany, kde se omáčka nejen skutečně vaří, ale jsou na ní obyvatelé patřičně pyšní.
Brambory, klobásu a mrkev nakrájíme a dáme vařit do osolené vody.
Přidáme nové koření a bobkový list. Když je vše uvařené přilijeme smetanu s rozvedlanou moukou, dochutíme solí, octem a cukrem.
Omáčka má být hustá a jemně sladkokyselá. Ne příliš ostrá.
Přidáme ještě nakrájená a natvrdo uvařená vejce.
Tato omáčka se podává jako hlavní chod s chlebem.
Podle chuti ji můžeme vylepšit koprem nebo kyselou okurkou.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno