Pažitka
Název:

Holandský řízek s bramborovou kaší


Holandský řízek s bramborovou kaší


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso1 kg
sůl1 lžička
cukr1 lžíce
voda200 ml
tvrdý sýr (Eidam, Gouda nebo jiný)200 g
strouhanka8 - 10 lžic
hladká mouka4 - 6 lžic
vejce2 - 3 ks
pepř dle chuti
Příloha:
bramborová kaše dle chuti
Postup přípravy:

Měla jsem chuť na bramborovou kaši. Takže přišla otázka "Co k tomu?" A jelikož jsme dlouho neměli "Holanďáky", tak volba byla jasná. Tohle jídlo snad nikdy neomrzí.

Do mletého masa přidáme lžičku cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.

Druhý den přidáme do směsi špetku pepře, vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr a vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme řízečky, které obalujeme v klasickém trojobalu a na oleji smažíme do zlatova. Jako příloha je ideální bramborová kaše.

Bramborovou kaši dělávám tak, že do robotu postupně dávám uvařené brambory, ohřátou smetanu a máslo. Vše musíme přidávat postupně, protože by v kaši vznikaly hrudky. Nakonec kaši osolíme.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno