Pažitka
Název:

Honzovy buchty

vegan, vegetarian, intolerance laktózy, bez mléka, bez vajec


Honzovy buchty


Ingredience:
Ingredience:
hladká špaldová mouka500 g
sůl špetka
vanilková Hraška1 lžíce
mandlové mléko250 ml
třtinový cukr60 g
rozpuštěný rostlinný tuk nebo olej100 g
sušené droždí1 balení
bio citron - kůra1/2 ks
Postup přípravy:

Kdo by neznal babiččiny Honzovy buchty, že? Taky je milujete jako já? Po spoustě pokusů (a omylů) se mi podařilo vyladit recept na sladké kynuté těsto do takové podoby, kdy nevegani nepoznají, že jde o vegan verzi jejich oblíbené pochoutky.

Ze všech surovin vypracujte pružné, nelepivé těsto. Nechejte hodinu kynout v teple.
Těsto rozdělte na 12 částí. Z každého kousku vytvarujte placičku na kterou dejte lžíci povidel. Vytvarujte buchty. Každou buchtu potřete ze všech stran rozpuštěným nemáslem a skládejte do vymazaného pekáče zhruba 2 cm od sebe.
Poté buchty nechejte dalších 30 minut kynout.

Pečte 25 minut v předehřáté troubě při 170°C.

Po upečení poprašte cukrem a ještě teplé servírujte. Třeba jako my s kakaem z mandlového mléka. Mňam.

Na fotce je 24 buchet na klasickém plechu 30x40 cm ze dvou dávek těsta.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno