Pažitka
Název:

Hořčicové kuře s kaší z celeru a mrkve


Hořčicové kuře s kaší z celeru a mrkve


Ingredience:
celer1 kg
mrkev500 g
kuřecí prsa600 g
hladká mouka1 lžíce
slunečnicový olej1 lžíce
ostřejší hrubozrnná hořčice2 lžíce
zeleninový nebo kuřecí vývar (může být i z kostky, granulí nebo koncentrátu)400 ml
sůl špetka
pepř špetka
zelené fazolky k podávání dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Kuře stokrát jinak. Tenhle recept je dle mě moc fajn.

Celer a mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky (práci vám ušetří robot), vložte do hrnce a zalijte horkou vodou. Lehce osolte, přiklopte a povařte doměkka, deset až dvanáct minut.

Mezitím nakrájejte maso a obalte ho v mouce se solí a pepřem. Olej zahřejte na velké nepřilnavé pánvi a maso ze všech stran zprudka opečte do světle hněda. Vmíchejte hořčici a vývar, přiveďte k varu. Nezakryté povařte za občasného míchání tři až šest minut, aby bylo kuře hotové a omáčka zhoustla.

Vařenou zeleninu slijte a rozšťouchejte na hrubou kaši. Rozdělte na talíře, přidejte maso i omáčku. Podávejte s fazolkami.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno