Pažitka
Název:

Horká čokoláda z lískooříškového mléka


Horká čokoláda z lískooříškového mléka


Ingredience:
Mandlovo-lískooříškové s datlemi, kakaovým práškem a vanilkou:
lískové ořechy35 g
loupané mandle35 g
prázdný vanilkový lusk1 ks
kakaový prášek Troubelice2 lžičky
dale10 ks
voda500 ml
čokoláda na vaření nebo lžíce Ghítely2-3 štáfličky
Postup přípravy:

Nechtěla jsem, aby tento senzační nápoj jen tak zapadl, zaslouží si mnohem víc. Při přípravě rostlinného lískooříškového mléka jsem se rozhodla vyzkoušet rozpustit do připraveného lískooříškového mléka čokoládu. A jak to dopadlo, no hříšně, ta chuť je luxusní. Ořechová mléka u nás bodují a vedou.

Do vyšší nádoby, kde budeme máčet, nasypeme lískové ořechy, mandle, datle, prázdný vanilkový lusk, kakaový prášek, zalijeme vodou a necháme přes noc vylouhovat.

Ráno vyjmeme vanilkový lusk, přelijeme směs do mixéru, rozmixujeme dohladka dokud se netvoří na rostlinném mléce pěna. Následně přecedíme přes plátýnko či plenu. Vezmeme si cedník a nádobu, vložíme cedník do mísy, vložíme plátýnko nebo plenu a nalijeme rozmixované rostlinné mléko, plenu či plátýnko utáhneme a mléko přes plátýnko či plenu vymačkáme.

Připravené mléko zahřejeme a přidáme do něj ve vodní lázní rozpuštěnou čokoládu na vaření, případně vše pomalu zahřejeme, nevaříme. Místo čokolády si můžeme rozpustit v mléce Ghítelu, která se sem chutí velmi hodí.

No a už jen pěkně vychutnáme tu dobrůtku na snídani či k odpolední siestě.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno