Pažitka
Název:

Horká mátová čokoláda


Horká mátová čokoláda


Ingredience:
Ingredience:
hořká čokoláda nasekaná na kousky1 hrnek
peprmintky nakrájené na kousky1/2 hrnku
smetana3/4 hrnku
peprmintový extrakt1 lžička
Čokoláda:
horké mléko180 ml
mátová ganache2 lžíce
žužu na ozdobení
Postup přípravy:

To mi takhle zbyla mátová ganache z dortu. A jelikož mi bylo líto, že je něco tak dobrého zcela bez využití, rozhodla jsem se k experimentu. Z výsledku jsem nebyla překvapená .... byla jsem v šoku!!! Nejlepší horká čokoláda, co jsem kdy pila!

Smetanu s extraktem přivedeme k varu. Horkou smetanu nalijeme na čokoládu a peprmintky a rozmícháme do hladké hmoty. Pokud jsou v čokoládě cucíky z peprmintek, přepasírujeme směs přes sítko. Dáme do zavařovacích sklenic a uchováváme v ledničce až 14 dnů. 
 
Čokoláda:
Mléko ohřejeme (v mikrovlnce stačila minuta), přidáme 2 lžíce čokoládové směsi a pořádně rozmícháme. Pokud je chuť, ozdobíme hotovou čokoládu žužu. 
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno