Název:Horká mátová čokoláda
Ingredience:
Ingredience: |
hořká čokoláda nasekaná na kousky | 1 hrnek |
peprmintky nakrájené na kousky | 1/2 hrnku |
smetana | 3/4 hrnku |
peprmintový extrakt | 1 lžička |
Čokoláda: |
horké mléko | 180 ml |
mátová ganache | 2 lžíce |
žužu | na ozdobení |
Postup přípravy:To mi takhle zbyla mátová ganache z dortu. A jelikož mi bylo líto, že je něco tak dobrého zcela bez využití, rozhodla jsem se k experimentu. Z výsledku jsem nebyla překvapená .... byla jsem v šoku!!! Nejlepší horká čokoláda, co jsem kdy pila!
Smetanu s extraktem přivedeme k varu. Horkou smetanu nalijeme na čokoládu a peprmintky a rozmícháme do hladké hmoty. Pokud jsou v čokoládě cucíky z peprmintek, přepasírujeme směs přes sítko. Dáme do zavařovacích sklenic a uchováváme v
ledničce až 14 dnů.
Čokoláda:
Mléko ohřejeme (v
mikrovlnce stačila minuta), přidáme 2 lžíce čokoládové směsi a pořádně rozmícháme. Pokud je chuť, ozdobíme hotovou čokoládu žužu.
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min
Autor:
zavřít okno