Ingredience: | |
dýně (Hokaido) | 250 g |
mandlové mléko | 300 ml |
perníkové koření | 1/2 lžičky |
celá skořice | 1 ks |
javorový sirup | 2 lžíce |
likér nebo rum (pro dospělé) | dle chuti |
Na jidelniplan.cz na mě ráno vybafnul recept na dýňové medvědí mléko a popadla mě na něj hrozná chuť, která prostě celý den nepřecházela. Zbývalo mi trošku dýně, ale zároveň jsem neměla všechny potřebné ingredience. A tak jsem vytvořila nápoj vlastní, tímto inspirovaný, na chladný podzimní večer jak dělaný.
Dýni nakrájejte na menší kousky a uvařte společně se špalíčkem skořice do změknutí. Vodu poté slijte, skořici odstraňte a dýni rozmixujte společně s částí mandlového mléka a perníkovým kořením na hladké pyré. Poté přilijte ještě zbytek mléka, doslaďte javorovým sirupem a znovu promixujte. Přelijte do hrnce, ohřejte a servírujte teplé. Dospělí si pro správný říz mohou přidat trošku rumu nebo likéru (já jsem použila spiced rum).
Dětská specifika: