Šmakoun s příchutí hlívy ústřičné (200 g) | 1 balení |
pórek | 1 ks |
paprika | 2 ks |
menší cuketa | 2 ks |
větší hnědé žampiony | 6 ks |
česnek | 6 stroužků |
zázvor | kousek |
cherry rajčata | 10 ks |
dýňová semínka | hrstka |
mořská sůl | špetka |
barevný pepř | šetka |
sojová omáčka | pár kapek |
jasmínová rýže | 2 balíčky |
petrželka | na ozdobu |
Šmakoun je potravina vyrobená z vaječných bílků a výborně se hodí do dietního jídelníčku.
Navíc v tepelné úpravě skvěle chutná. Dělají se různé příchutě, já jsem tentokrát vyzkoušela příchuť s hlívou ústřičnou. Jako přílohu jsem zvolila jasmínovou rýži...Na olivovém oleji orestovat šmakouna nakrájeného na kousky, kolečka pórku,kousky cukety a papriky,plátky hnědých žampionů,plátky česneku a na drobno nasekaný kousek zázvoru.Po chvíli přidat několik přepůlených cherry rajčátek a dýňových semínek,ochutit mořskou solí ,barevným pepřem a zakápnout sojovou omáčkou.Chvilku ještě společně podusit a oběd je hotov .
Podrobné info: