Pažitka
Název:

Houbová omáčka z hříbků, klouzků a babek

vegetariánský recept


Houbová omáčka z hříbků, klouzků a babek


Ingredience:
Ingredience:
olej100 ml
máslo100 g
cibule1 ks
čerstvé lesní houby300 g
zeleninový vývar dle potřeby
zakysaná smetana200 ml
mléko150 ml
mletý pepř dle chuti
mletý bobkový list dle chuti
petrželka dle chuti
muškátový květ špetk
hladká mouka nebo solamyl na zahuštění
Postup přípravy:

Letos první - houbová omáčka z  hříbků, klouzků a babek - tentokráte bez masa a byla chutná.

Na oleji necháme zesklovatět jednu cibuli. Přidáme mletý bobkový list, vsypeme očištěné, pokrájené lesní houby a dál restujeme s cibulí.

Přidáme máslo na zjemnění, směs osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, ochutíme muškátovým květem. Zasypeme nasekanou petrželkou.

Houby zalijeme vývarem. Necháme krátce povařit. Trochu sosu si odebereme do misky, zakvrdláme se zakysanou smetanou s mlékem a moukou (solamylem). Vmícháme k houbám. Dál necháme vařit cca 10 minut tak. Podáváme s kurkumovým knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno