Ingredience: | |
olej | 100 ml |
máslo | 100 g |
cibule | 1 ks |
čerstvé lesní houby | 300 g |
zeleninový vývar | dle potřeby |
zakysaná smetana | 200 ml |
mléko | 150 ml |
mletý pepř | dle chuti |
mletý bobkový list | dle chuti |
petrželka | dle chuti |
muškátový květ | špetk |
hladká mouka nebo solamyl | na zahuštění |
Letos první - houbová omáčka z hříbků, klouzků a babek - tentokráte bez masa a byla chutná.
Na oleji necháme zesklovatět jednu cibuli. Přidáme mletý bobkový list, vsypeme očištěné, pokrájené lesní houby a dál restujeme s cibulí.
Přidáme máslo na zjemnění, směs osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, ochutíme muškátovým květem. Zasypeme nasekanou petrželkou.
Houby zalijeme vývarem. Necháme krátce povařit. Trochu sosu si odebereme do misky, zakvrdláme se zakysanou smetanou s mlékem a moukou (solamylem). Vmícháme k houbám. Dál necháme vařit cca 10 minut tak. Podáváme s kurkumovým knedlíkem.
Podrobné info: