Pažitka
Název:

Houbová polévka


Houbová polévka


Ingredience:
Ingredience:
sušené houby dle potřeby
střední cibul2 ks
čensek2 stroužky
zelenina dle potřeby
máslo2 lžíce
hladká mouka dle potřeby
pepř špetka
sůl dle chuti
drcený kmín1 lžička
tymián4 snítky
majoránka1 lžička
voda či vývar dle potřeby
Postup přípravy:

Kdo má doma řádně nasušeno, může se ihned se mnou pustit do přípravy houbové polévky, která nejen zahřeje, ale i zasytí. Tak tasíme hrnce a jdeme na to.

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji v hrnci na rozpáleném másle zesklovatět. Přidáme kmín a na kostičky nakrájenou zeleninu a restujeme do hněda. Ke konci restování přidáme i prolisovaný česnek a krátce ho osmažíme. Základ zalijeme vodou nebo vývarem, opepříme, osolíme, přidáme tymián (pažitku a petržel) a houby a vaříme na mírném ohni minimálně 20 minut. Poté polévku zahustíme jíškou, kterou si umícháme z másla a hladké mouky (jak na to se můžete podívat TADY) a necháme ji dalších 15 minut provařit. Těsně před koncem rozemneme do polévky trochu majoránky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Pavlína Popelková

    zavřít okno