Ingredience: | |
václavky | 500 g |
menší cibule | 3 ks |
vývar | 1,5 l |
máslo | 50 g |
hladká mouka (rýžová, pšeničná...) | 3 lžíce |
česnek | 3 stroužky |
sladká paprika | 4 lžíce |
bobkový list | 1 ks |
nové koření | 3 kuličky |
drcený kmín | 0,5 lžičky |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
sušená majoránka | 2 - 3 plné lžíce |
Houby (z václavek používám do polévky jenom kloboučky) očistěte a pokrájejte. Záleží, jak velké máte houby, ale pokrájejte je na tak velké kousky, jaké se dají nabrat na lžíci a nepadají z ní. Připravte si i cibuli, drobně ji pokrájejte.
Na másle začněte opékat cibuli. Ve chvíli, kdy začne zlátnout přidejte drcený česnek, očištěné a pokrájené houby. Chvilku restujte a pak vše zaprašte moukou. Chvilku (asi minutu) ještě restujte a přidejte i papriku, kmín, bobkový list a nové koření. Zalijte vývarem a na mírném plameni vařte asi 15 minut.
Ochutnejte, podle chuti osolte a opepřete. Úplně na konec do polévky přidejte majoránku.