Ingredience: | |
houby | dle potřeby |
voda | 200 ml |
nové koření | 10 kuliček |
celý pepř | 10 kuliček |
bobkový list | 4 ks |
mléko | 500 ml |
hladká mouka | 2 - 3 lžíce |
smetana | dle potřeby |
cukr | dle chuti |
ocet | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Houbová sladko-kyselá omáčka jako od babičky! Tak tuhle dobrotu babička podávala s houskovým knedlíkem, ale někdo ji má rád s bramborem. Pro masožravce se uvaří hovězí maso, aby nebrblali, jiný zas uvaří vejce na tvrdo, ale u nás doma ji máme nejraději jen tak s knedlíčkem. Jak ji máte rádi vy?
Houby nakrájíme na větší kousky, dáme do osolené vody a necháme asi 25 minut vařit. Mezitím si v menším hrnci svaříme vývar z vody a koření. Voda musí přejít varem, aby vůně koření byla intenzivnější.
Uvařené houby přecedíme, zalijeme kořením a povaříme. Houby budou krásně vonět. V mléce rozmícháme hladkou mouku a vylijeme ji za stálého míchání do houbové směsi. Omáčku dobře provaříme a dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Pro zjemnění na závěr vmícháme smetanu.
Podrobné info: