Pažitka
Název:

Houbová sladko-kyselá smetanová omáčka


Houbová sladko-kyselá smetanová omáčka


Ingredience:
Ingredience:
houby dle potřeby
voda200 ml
nové koření10 kuliček
celý pepř10 kuliček
bobkový list4 ks
mléko500 ml
hladká mouka2 - 3 lžíce
smetana dle potřeby
cukr dle chuti
ocet dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Houbová sladko-kyselá omáčka jako od babičky! Tak tuhle dobrotu babička podávala s houskovým knedlíkem, ale někdo ji má rád s bramborem. Pro masožravce se uvaří hovězí maso, aby nebrblali, jiný zas uvaří vejce na tvrdo, ale u nás doma ji máme nejraději jen tak s knedlíčkem. Jak ji máte rádi vy?

Houby nakrájíme na větší kousky, dáme do osolené vody a necháme asi 25 minut vařit. Mezitím si v menším hrnci svaříme vývar z vody a koření. Voda musí přejít varem, aby vůně koření byla intenzivnější.

Uvařené houby přecedíme, zalijeme kořením a povaříme. Houby budou krásně vonět. V mléce rozmícháme hladkou mouku a vylijeme ji za stálého míchání do houbové směsi. Omáčku dobře provaříme a dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Pro zjemnění na závěr vmícháme smetanu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno