Ingredience: | |
houby | 400 g |
žemle | 2 ks |
vejce | 3 ks |
krupička | 50 g |
hermelín | 150 g |
česnek | 3 stroužky |
střední cibule | 1 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
mléko | dle potřeby |
petržel | hrst |
strouhanka | dle potřeby |
olej | dle potřeby |
Konečně rostou, tak s chutí na ně.
Cibuli nakrájíme a dáme na olej. Houby očistíme a přidáme na zesklovatělou cibuli. Dusíme asi 20 minut - podle druhu hub. Necháme vychladnout. Žemle nakrájíme na kostky a promícháme s mlékem. Pak vymačkáme mléko a žemli přidáme k houbám. Dál přidáme nahrubo nastrouhaný Hermelín, vejce, krupičku, prolisovaný česnek, nasekanou petržel, osolíme a opepříme. Pokud by byla směs moc řídká tak podle potřeby můžeme přidat strouhanku. Tvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.
Jako přílohu jsem použil pečené batáty na rozmarýnu.
Podrobné info: