Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
cuketa | 100 g |
cibule | 1 ks |
bílá cibule | 1/2 ks |
Šmakoun s hlívou ústřičnou | 100 g |
sušená směs hub/nejlépe čerstvé | 4 hrsti |
mletý kmín | dle chuti |
sůl | dle chuti |
mletý pepř čtř barev | dle chuti |
sojová omáčka Kikkoman | dle chuti |
voda | dle potřeby |
kuřecí maso | 100 g |
baby grilovací koření bez glutamátu | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
vejce | 1 ks |
teff mouka | na zahuštění |
Bohužel na čerstvé houbičky jsme ještě letos nevyrazili, ale máme jich dost sušených, a jelikož jsem měla v lednici Šmakouna s hlívou ústřičnou, tak se tato varianta velmi nabízela. Pokud máte spoustu houbiček a nevíte co s nimi, tak určitě tyto karbanátky vyzkoušejte. Pokud nemáte houbičky, máte dobrou motivaci na ně do lesa vyrazit.
Navíc České Ghíčko v Bio kvalitě snižuje hladinu cholesterolu a odbourává tělesný tuk. Je ideálním pomocníkem při dietách a rovněž při hubnutí. Energie z mastných kyselin pomáhá spalovat tuky a detoxikovat tělo, protože na sebe váže toxiny a volné radikály, které následně odvádí z těla pryč. Úžasný parťáci v podobě Českého Ghíčka a Šmakouna.
Na Ghí si orestujeme na drobno pokrájené kousky kuřecího masa, když se nám maso zatáhne, přidáme grilovací koření, sůl, pokrájené cibule, najemno nastrouhanou cuketu, Šmakouna s hlívou ústřičnou a předem namočenou směs hub. Krátce prohřejeme a v případně potřeby lehce podlijeme vodou. Vaříme do změknutí hub a zeleniny. Když máme houby měkké, již jen dochutíme kmínem, sojovou omáčkou, pepřem a případně přisolíme.
Směs necháme vychladnout a následně přidám vajíčko a zahustíme moukou, důkladně zamícháme.
Vytvarujeme placičky, které klademe na plech s pečícím papírem, který jsme si potřeli Ghíčkem. Placky překryjeme alobalem, aby se nám během pečení nevysušily, a pečeme přibližně 20 minut.
Podáváme jako předkrm či jen tak na zakousnutí k pečivu či pivíčku.
Podrobné info: