Název:Houbové ragú z klouzků se sázeným vejcem a bramborami
vegetariánský recept
Ingredience:
Ingredience: |
čerství klouzci | 700 g |
cibule | 100 g |
smetana | 150 g |
smetanový jogurt | 100 g |
plátek másla | 2 cm |
voda | 2 lžíce |
drcený kmín | 1 špetka |
mletý pepř | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
nasekaná petržel | 1 větší hrst |
vejce | 4 ks |
brambory | 1 kg |
Postup přípravy:Hříbky ještě stále rostou, tak proč si nepochutnat na trošku jiné úpravě. Vyzkoušejte je třeba na husto.
Očištěné klouzky nakrájíme na 0,5cm plátky.
Cibuli nakrájíme nadrobno.
Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme zesklovatět cibuli, přidáme kmín a necháme rozvonět.
Přidáme klouzky, vodu, promícháme a přikryté pokličkou dusíme slabým varem 5 minut.
Po této době, kdy klouzci pustí vodu všechen obsah z kastrolu překlopíme do velké pánve a za stálého míchání necháme odpařit všechnu tekutinu.
Až máme hotovo, opět klouzky přemístíme do kastrolu, zalijeme smetanou, mírně osolíme, opepříme a slabým varem vaříme 5 minut.
Poté přidáme jogurt, promícháme, podle potřeby dochutíme a necháme prohřát.
Podáváme s vařenými bramborami a sázenými, nebo vařenými vejci.
Na talíři vše posypeme petrželkou.
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno