Pažitka
Název:

Houbové ragú z klouzků se sázeným vejcem a bramborami

vegetariánský recept


Houbové ragú z klouzků se sázeným vejcem a bramborami


Ingredience:
Ingredience:
čerství klouzci700 g
cibule100 g
smetana150 g
smetanový jogurt100 g
plátek másla2 cm
voda2 lžíce
drcený kmín1 špetka
mletý pepř1 špetka
sůl1 špetka
nasekaná petržel1 větší hrst
vejce4 ks
brambory1 kg
Postup přípravy:

Hříbky ještě stále rostou, tak proč si nepochutnat na trošku jiné úpravě. Vyzkoušejte je třeba na husto.

Očištěné klouzky nakrájíme na 0,5cm plátky.
Cibuli nakrájíme nadrobno.
Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme zesklovatět cibuli, přidáme kmín a necháme rozvonět.
Přidáme klouzky, vodu, promícháme a přikryté pokličkou dusíme slabým varem 5 minut.
Po této době, kdy klouzci pustí vodu všechen obsah z kastrolu překlopíme do velké pánve a za stálého míchání necháme odpařit všechnu tekutinu.
Až máme hotovo, opět klouzky přemístíme do kastrolu, zalijeme smetanou, mírně osolíme, opepříme a slabým varem vaříme 5 minut.
Poté přidáme jogurt, promícháme, podle potřeby dochutíme a necháme prohřát.
Podáváme s vařenými bramborami a sázenými, nebo vařenými vejci.
Na talíři vše posypeme petrželkou.

Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno