Pažitka
Název:

Houbový tatarák


Houbový tatarák


Ingredience:
Ingredience:
na jemno pokrájené a na sádle podušené houby400 g
velká cibule1 ks
sůl1 lžička
plnotučná hořčice3 lžičky
kečup1 lžíce
Wrcester1 lžička
sojová omáčka1 lžíce
mletá sladká paprika1 lžička
mletý pepř1 lžička
mletý kmín1 lžička
žloutek2 ks
Postup přípravy:

O víkendu jsem dostala v jižních Čechách krásné houbičky a dokonce i tip na zpracování. Takže jsem musela ihned vyzkoušet a přátelé, toto nemá chybu! Je to taková dobrota.

Nejprve bych chtěla poděkovat za inspiraci Daniele Bártů, je to opravdu mňamózní záležitost.

Houby si očistíme a na jemno pokrájíme. V hrnci si rozpustíme lžíci sádla a houby podusíme. Musíme nechat odpařit vodu. Poté přidáme sůl a necháme směs vychladnout. Pak do směsi přidáme kmín, pepř, sladkou papriku, hořčici, kečup, sojovou omáčku, Worcester a na jemno pokrájenou cibuli. Nakonec jen rozdělíme do dvou misek, do každé z nich přidáme jeden žloutek a můžeme servírovat s topinkami a česnekem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno