Ingredience: | |
na jemno pokrájené a na sádle podušené houby | 400 g |
velká cibule | 1 ks |
sůl | 1 lžička |
plnotučná hořčice | 3 lžičky |
kečup | 1 lžíce |
Wrcester | 1 lžička |
sojová omáčka | 1 lžíce |
mletá sladká paprika | 1 lžička |
mletý pepř | 1 lžička |
mletý kmín | 1 lžička |
žloutek | 2 ks |
O víkendu jsem dostala v jižních Čechách krásné houbičky a dokonce i tip na zpracování. Takže jsem musela ihned vyzkoušet a přátelé, toto nemá chybu! Je to taková dobrota.
Nejprve bych chtěla poděkovat za inspiraci Daniele Bártů, je to opravdu mňamózní záležitost.
Houby si očistíme a na jemno pokrájíme. V hrnci si rozpustíme lžíci sádla a houby podusíme. Musíme nechat odpařit vodu. Poté přidáme sůl a necháme směs vychladnout. Pak do směsi přidáme kmín, pepř, sladkou papriku, hořčici, kečup, sojovou omáčku, Worcester a na jemno pokrájenou cibuli. Nakonec jen rozdělíme do dvou misek, do každé z nich přidáme jeden žloutek a můžeme servírovat s topinkami a česnekem.
Podrobné info: