Pažitka
Název:

Hovězí burger se sázeným vejcem a cibulkou


Hovězí burger se sázeným vejcem a cibulkou


Ingredience:
Burger:
housky na burger6 ks
hovězí mleté maso600 g
máslo50 g
čerstvé bylinky (bazalka, majoránka, rozmarýn) dle chuti
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Ostatní:
středně velká rajčata2 ks
salát6 listů
vejce6 ks
cibule2 ks
hořčice dle potřeby
Postup přípravy:

Grilovací sezóna je tu! Posezení s přáteli na zahradě, zajímavé drinky a dobré jídlo. K něčemu takovému rozhodně patří burgery. Sehnala jsem v Marks & Spencer potravinách zlevněné housky, které se celkem hodily na jejich přípravu. 

Pokud ale chcete vlastní, rozhodně se tomu nebraňte! Můžete vyzkoušet třeba tyto od pana Cuketky. Z masa jsem využila již předem namleté hovězí maso, ale prý je mnohem lepší si maso pomlít doma; je totiž důležité, aby pomleté maso nebylo jako pasta. Inspiraci na přípravu masa jsem našla na blogu Kitchen And The City. Tak hurá do toho!

Mleté maso osolte, opepřete a vytvořte kuličky o hmotnosti 100 gramů. Do každé kuličky vložte trochu bylinkového másla, které si předtím vytvořte z másla a směsi posekaných bylinek. Kuličky vložte do lednice odpočinout; půl hodiny před grilováním maso vyndejte a nechte při pokojové teplotě.

Mezitím si připravte zeleninu. Oloupejte cibule a nakrájejte je na kolečka. Zeleninu omyjte a osušte, rajčata nakrájejte na plátky. Na pánvi si opečte cibuli dozlatova. 

Masové kuličky lehce uplácněte a grilujte cca 5 minut. Sundejte opečenou cibuli z pánve a na stejné připravte sázená vejce (volská oka). Před podáváním propečte rozříznuté housky. 

Spodky housek potřete hořčicí, obložte salátovými listy, plátky rajčat, orestovanou cibulí a na vše položte ugrilované maso. Celé dílo doplňte sázenými vejci a přiklopte vršky housek.
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Pánková

    zavřít okno