Název:Hovězí burger se sázeným vejcem a cibulkou
Ingredience:
Burger: |
housky na burger | 6 ks |
hovězí mleté maso | 600 g |
máslo | 50 g |
čerstvé bylinky (bazalka, majoránka, rozmarýn) | dle chuti |
sůl | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Ostatní: |
středně velká rajčata | 2 ks |
salát | 6 listů |
vejce | 6 ks |
cibule | 2 ks |
hořčice | dle potřeby |
Postup přípravy:Grilovací sezóna je tu! Posezení s přáteli na zahradě, zajímavé drinky a dobré jídlo. K něčemu takovému rozhodně patří burgery. Sehnala jsem v Marks & Spencer potravinách zlevněné housky, které se celkem hodily na jejich přípravu.
Pokud ale chcete vlastní, rozhodně se tomu nebraňte! Můžete vyzkoušet třeba tyto od pana Cuketky. Z masa jsem využila již předem namleté hovězí maso, ale prý je mnohem lepší si maso pomlít doma; je totiž důležité, aby pomleté maso nebylo jako pasta. Inspiraci na přípravu masa jsem našla na blogu Kitchen And The City. Tak hurá do toho!
Mleté maso osolte, opepřete a vytvořte kuličky o hmotnosti 100 gramů. Do každé kuličky vložte trochu bylinkového másla, které si předtím vytvořte z másla a směsi posekaných bylinek. Kuličky vložte do lednice odpočinout; půl hodiny před grilováním maso vyndejte a nechte při pokojové teplotě.
Mezitím si připravte zeleninu. Oloupejte cibule a nakrájejte je na kolečka. Zeleninu omyjte a osušte, rajčata nakrájejte na plátky. Na pánvi si opečte cibuli dozlatova.
Masové kuličky lehce uplácněte a grilujte cca 5 minut. Sundejte opečenou cibuli z pánve a na stejné připravte sázená vejce (volská oka). Před podáváním propečte rozříznuté housky.
Spodky housek potřete hořčicí, obložte salátovými listy, plátky rajčat, orestovanou cibulí a na vše položte ugrilované maso. Celé dílo doplňte sázenými vejci a přiklopte vršky housek.
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno