Pažitka
Název:

Hovězí guláš


Hovězí guláš


Ingredience:
Ingredience:
kližka1 kg
cibule1 kg
sádlo5 lžič
rajský protlak (cca 3 lžíce)1 malá plechovka
hovězí vývar dle potřeby
mletá sladká paprika2 lžíce
chilli špetka
drcený kmín1 lžička
majoránka1 lžička
bobkový list5 ks
Postup přípravy:

Guláš podáváme nejlépe druhý den, v tomto případě s domácím chlebem.

Postup:
Cibuli nakrájíme nahrubo a restujeme v hrnci na sádle dohněda. Dáváme pozor, aby se nepřipálila - zkaramelizovaný výpek z cibule seškrabujeme ode dna plochou vařečkou - je třeba na správný gulášový základ. Cibule se restuje poměrně dlouho. Když je hotová, přisypeme maso nakrájené na kostky a restujeme dohněda a dokud se neodpaří všechna voda, kterou maso pustilo. Osolíme, opepříme, poprášíme paprikou, přidáme protlak a restujeme (opět pozor, aby se protlak nepřipálil). Přidáme bobkový list a chilli, maso zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Ke konci přidáme i majoránku, krátce provaříme, případně zahustíme jíškou (nemělo by to být třeba) a dosolíme.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Pavlína Popelková

    zavřít okno