Název:Hovězí guláš
Ingredience:
Ingredience: |
kližka | 1 kg |
cibule | 1 kg |
sádlo | 5 lžič |
rajský protlak (cca 3 lžíce) | 1 malá plechovka |
hovězí vývar | dle potřeby |
mletá sladká paprika | 2 lžíce |
chilli | špetka |
drcený kmín | 1 lžička |
majoránka | 1 lžička |
bobkový list | 5 ks |
Postup přípravy:Guláš podáváme nejlépe druhý den, v tomto případě s domácím chlebem.
Postup:
Cibuli nakrájíme nahrubo a restujeme v hrnci na sádle dohněda. Dáváme pozor, aby se nepřipálila - zkaramelizovaný výpek z cibule seškrabujeme ode dna plochou vařečkou - je třeba na správný gulášový základ. Cibule se restuje poměrně dlouho. Když je hotová, přisypeme maso nakrájené na kostky a restujeme dohněda a dokud se neodpaří všechna voda, kterou maso pustilo. Osolíme, opepříme, poprášíme paprikou, přidáme protlak a restujeme (opět pozor, aby se protlak nepřipálil). Přidáme bobkový list a chilli, maso zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Ke konci přidáme i majoránku, krátce provaříme, případně zahustíme jíškou (nemělo by to být třeba) a dosolíme.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno