Ingredience: | |
hovězí kližka | 1 kg |
středně velké cibule | 3 ks |
rozpuštěné škvařené sádlo | 4 lžíce |
sůl | 2 lžičky |
granulovaný česnek | 2 lžíce |
pasírovaná rajčata | 5 lžic |
chlebová strouhanka | 3 lžíce |
drcený kmín | 1/2 lžičky |
bobkový list | 2 ks |
nové koření | 6 kuliček |
pepř | 8 kuliček |
voda | 1 a 1/2 hrnku |
sušená majoránka | 1 lžíce |
prolisovaný česnek | 2 stroužky |
Manžel je gulášový, ostatně, který chlap by nebyl. Připravila jsem bezpracný, bez míchání, uvařený v pomalém hrnci.
Omyté, osušené a na stejně velké kostky nakrájené maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce.
Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zbývající suroviny (kromě majoránky a prolisovaného česneku) a vše promícháme.
Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, přiklopíme poklicí, zapneme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny. 15 minut před koncem přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek.
Jednotlivé porce můžeme na talíři ozdobit proužky čerstvé cibule a papriky.
Jako příloha se hodí čerstvý chleba, nebo kynutý, či houskový knedlík.
Podrobné info: