Název:Hovězí kostky na bylinkách
Ingredience:
Ingredience: |
hovězí kližka | 800 g |
vepřové sádlo | 2 lžíce |
velká cibule | 2 ks |
hovězí vývar / voda | 400 ml |
granulovaný česnek | 1/2 lžičky |
kmín celý | 1/2 lžičky |
čerstvý nasekaný libeček | 3 lžíce |
čerstvě nasekaná petržel | 1 lžiča |
sůl | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
studená voda | 100 ml |
škrob | 2 lžičky |
Postup přípravy:Chcete mít pohodu v bříšku a v masně mají k mání za slušnou cenu hovězí kližku? Máte-li k mání čerstvé bylinky, vyzkoušejte.
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno.
V papiňáku na rozehřátém tuku do sklovita orestujeme cibuli, přidáme na větší kostky nakrájené maso a necháme 3 minuty za promíchávání zatáhnout.
Poté přidáme sůl, pepř, kmín a česnek, zalijeme vývarem, promícháme a uzavřeme poklicí. Pod tlakem na slabém plameni vaříme 40 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, přilijeme ve vodě rozmíchaný škrob, přidáme nasekané bylinky a necháme 2 minuty přejít varem.
Na přílohu je vhodný knedlík, rýže i těstoviny.
Stonky libečku nevyhazujeme. Můžeme je přidat k masu před dušením. A nebo je dát do mikrotenového sáčku a uložit do mrazáku k pozdějšímu upotřebení.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min
Autor:
zavřít okno